Friday, November 14, 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalamualaikum
Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
 1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
 2. Lengai (70%)
 3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
 • Berkebun
 • Makan angin
 • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
 • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
 • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
 • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
 • pergelangan tangan
 • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.
Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.WhatsApp & Line : 016 4858235Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

sebab kenapa Ayah Rie perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk kerana ingin mengurangkan rasa gigitan nyamuk kepada Emak Ayah Rie yang ada penyakit lelah atau asma,Isteri dan Keluarga Ayah Rie yang lain...kalau ada Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ini memudahkan kerja Ayah Rie dah tak ada nanti gangguan nyamuk ketika tidur...tak payah dah nak pasang kelambu waktu nak tidur,pasang ubat nyamuk lingkaran dan elektrik punya tu..Ayah Rie rasa hampir semua rumah menggunakan ubat nyamuk ketika tidur...tidak kira walau apa jenis ubat nyamuk sekalipun,samada jenis semburan,lingkaran ataupun elektrik,semuanya mengandungi bahan beracun yang boleh memberikan kesan pada kesihatan.Contohnya penggunaan ubat nyamuk tanpa kawalan boleh menyebabkan paru-paru kita rosak.Individu yang paling terkesan dengan penggunaan ubat nyamuk adalah mereka yang penghidap penyakit asma,risko mereka lebih tinggi... mereka mudah terkena batuk dan sesak nafas kerana racun ubat nyamuk yang masuk kedalam badan melalui udara yang disedut melalui hidung akan terus ke organ badan.Selain paru-paru,racun ubat nyamuk juga boleh mengganggu fungsi saraf,hati,ginjal dan sistem pernafasan. malah lebih buruk lagi boleh menyebabkan kanser.sebelum terlupa ubat nyamuk jenis sapuan ada kesannya juga jika tidak dikawal penggunaannya boleh menyebabkan masalah anemia,yang mana kita tahu masalah anemia ataupun penyakit anemia ini lazimnya sering dialami kebanyakan wanita dan remaja perempuan.penyakit Anemia akan menyebabkan seseorang mudah pitam, lesu, kurang cerdas dan cergas, mudah letih serta mengantuk manakala bagi yang masih belajar, khususnya remaja perempuan akan mengalami kurang daya tumpu dalam pelajaran.berbanding dengan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ia tidak mengeluarkan asap dan tidak beracun kerana ia Mengandungi bahan-bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia dan mengeluarkan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi) jadi bertepatanlah dengan tujuan dan sebab kenapa Ayah Rie memerlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ini dan Ayah Rie berharap menjadi salah seorang dari peserta yang terpilih untuk mendapatkan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk.

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.
16 comments:

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hi ... Blog walking dari segmen yang sama ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat & dimurahkan rezeki ...

Mia Liana said...

Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Senarai peserta telah dikemaskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

Good luck (^_^)

- Mia Liana -

Azwar Syuhada said...

Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Maria Firdz said...

Salam ziarah dari segmen yang sama ;

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Semoga berjaya ... (^_^)

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Good luck yer, zumal singgah dari segmen yang sama http://duniazumal.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Ismail Md Salleh said...

Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

***IsmailDotCom***

Sya Mimie said...

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Semoga berjaya :-)

Ayah Rie said...

@Hani Fadhlina Abdul Rahman
hi kak hani....time kasih kak hani

Ayah Rie said...

@Mia Liana
wasalam kak mia...
sama2 kak...n time kasih kak

Ayah Rie said...

@Azwar Syuhada
time kasih

Ayah Rie said...

@Maria Firdz
wasalam
terima kasih

Ayah Rie said...

@Ahmad Zu Mal Md Rayi
time kasih

Ayah Rie said...

@Ismail Md Salleh
salam ukhwah kembali
terima kasih

Ayah Rie said...

@Sya Mimie
terima kasih

Mama Niza said...

gud luck dear..
Mama Niza

Alynn Azman said...

Assalammualaikum

singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

alynnazfiz.blogspot.com :)