Thursday, October 23, 2014

Piala Malaysia

 Assalamualaikum..


update kali ni ayah rie nk citer pasal sukan bola sepak amnya dan piala malaysia khasnya,yang mana akan berlansung untuk separuh akhir yang ke dua setelah minggu lepas berlangsung separuh akhir pertama,yang mana saingan cukup senggit diantara pasukan yg ada nama dari liga super dan pasukan yang underdog dari liga perdana,
walaupn dari liga perdana pada musim lalu ia dapat memberikan tentangan yang hebat dan yang paling memeranjatkan ayah rie ia dapat tewas pasukan yang dah ada nama dari liga super boleh di katakan juga juara liga malaysia musim lalu,ni lah yg di katakan bola itu bulat,kita tak boleh nak cakap yang pasukan ternama atau ada nama tu takkan tertewas,bebalik pada point td antara pasukan yang rakan2 sedia maklum,pahang akan menerima kunjungan dari kedah,manakala johor(JDT) akan menerima kunjungan dari felda united,masing2 akan memperkuatan dan akan memboloskan kubu lawan,berbekalkan 3jaringan bagi kedah dah 1 jaringan tempat lawan bagi pahang,ini akan menjadikan games ni makin rancak,bagi juara piala malaysia musim lalu tidak akan membiarkan pasukan untuk duduk senang,manakala bagi kedah dengan kata2 semangat meraka "pulun kedah pulun" akan memastikan yang mereka layak ke peringkat akhir tidak kurang juga dengan kata2 semangat untuk pahang " Hogoh Pahang Hogoh ".perlawanan jadualkan akan berlangsung pada hari jumaat ini(esok) 24hb di stadium darul makmur kuantan dan bagi satu pasukan lagi satu yang mana pada separuh akhir pertama menampakkan saingan cukup2 sengit 4 berbalas 3,felde united membawa bekal 4 manakala 3 jaringan tempat lawan bagi menentang jdt yang terkenal dengan kata2 semangat mereka "Luaskan Kuasamu Johor,bagi juara piala FA musim lalu meraka juga perlu berusaha lebih kuat lagi untuk melayakkan diri ke peringkat akhir,perlawanan di jadualkan pada lusa yait hari sabtu 25hb di stadium tan sri haji hassan yunos,bagi reader2 dan rakan2 yang tak keluar kemana-mana boleh la layan depan television(TV) sbb astro saluran 801 ada buat siaran langsung,sama2 lah kita menyokong liga kita,kalau tak kita yang sokong sapa la yea dok...majulah sukan untuk negara.



Stadium Darul Makmur Kuantan



Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunos Johor Bharu




  Peace No War (PNW)...




 

No comments: