Monday, September 29, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com

Newbie Blogger join Giveaway...good luck untuk semua yang join GA ni...termasuk la ayah rie...

 


Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....


Peace No War (PNW)...



 
 

Sunday, September 28, 2014

Rebate Telekom Malaysia

1st entry ayah rie nak kongsi adalah mengenai Rebate Telekom Malaysia (TM)...bagi yang tak mengetahui kita sebagai pengguna rangakaian TM kita boleh membuat rebate atau potongan pada bill kita,tentu rakan-rakan tertanya-tanya bagaimana caranya dan apakah kreteria yang membolehkan kita mendapatkan rebate tersebut,rebate ni kita boleh dapat apabila berlakunya lost internet connection atau pun talian kita, internet kita tak dapat digunakan jadi apa yang harus rakan2 lakukan adalah, seperti berikut 
Langkah Pertama buat panggilan kepada TM centrel dengan mendail 100 bagi talian tetap dan 1-300-88-8123 bagi talian mudah alih.

Langkah Kedua buat laporan di bahagian teknikal mengenai masalah yang di alami dan apabila laporan dah di buat rakan2 perlu ingat tarikh laporan yang di buat tadi...hampir terlupa ayah rie nak ingatkan rakan2 apabila berlakunya lost internet connection cepat2 buat laporan ini adalah penting dan sebagai rujukan,berbalik pada topic kita tadi,apabila laporan teknikal di buat pengawai khimat pelangan akan berberikan number rujukan,simpan number rujukan tersebut sebagai rujukan,rakan2 untuk mengetahui status laporan yang di buat.

Langkah yang seterusnya apabila masalah yang kita lapor tadi sudah selesai dan pihak TM telah mengesahkan dan laporan rakan2 telah pun selesai laporan tersebut akan di tutup maka rakan2 bolehlah membuat tuntutan potongan dengan menghubungi TM centrel di bahagian bill,butir-butir mengenai laporan teknikal tadi akan di minta oleh pihak billing bagi membuat pengesahan dan penyiasatan berkenaan laporan yang rakan2 buat tadi,pihak billing akan call rakan2 sekali lagi bagi membuat pengesahan dan akan bertanyakan beberapa soalan dan pihak billing juga akan mengesahkan bahawa rakan2 layak mendapat rebate tersebut,pentingnya laporan sebab itu sebagai bukti kita,..jadi ni lah serba sedikit yang dapat ayah rie kongsikan dengan rakan2 semua...harap ianya dapat membantu rakan2....

Peace No War (PNW)...


 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #2

Klik Banner Untuk Join